Zo kun je veilig je motor transporteren op een aanhangwagen

Natuurlijk rijden we liever zelf met onze motor, maar soms is het handiger om hem met een aanhangwagen te vervoeren. Het lijkt misschien een uitdaging, maar met de juiste stappen en voorbereidingen kun je een stressvrije rit hebben. In dit artikel leer je hoe je je motor veilig vastzet en vervoert op een aanhangwagen.

trailer motor

Kies de juiste aanhangwagen

Om je motor veilig te vervoeren, heb je de juiste aanhanger nodig. Eentje waarin je motor stevig
vaststaat. Een Eduard multitransporter met motorsteun is de beste oplossing. Bekijk op voorhand
hoeveel motoren je wilt vervoeren. Als je graag twee motoren tegelijk transporteert, ga dan voor een aanhanger die groot genoeg is. Kies daarna of je een geremde of een ongeremde aanhanger aanschaft.

Vervoer je één motor? Met een ongeremde enkelasser zit je helemaal goed. Ga je verschillende motoren vervoeren? Dan ga je beter voor een geremde aanhanger. Met onze multitransporter van 506 cm x 200 cm kan je tot 6 motoren vervoeren.

Multifunctionele aanhangers

Een multitransporter van Eduard is standaard uitgerust met touwhaken aan het chassis. Aan de
binnenkant vind je vastzetbeugels, waarmee je perfect je motor kunt vastzetten. Een motorsteun of inrijklem is altijd een goed idee. Er zijn verschillende merken op de markt, kies de beste steun voor je eigen motor(en). Bespreek met je Eduard-dealer wat voor jou de beste optie is.

Bonuspunt: Wanneer je de motorsteun verwijdert, kun je je multitransporter gebruiken als
gewone aanhanger. Multifunctioneel! Met onze configurator stel je snel en gemakkelijk je perfecte motortransporter samen.

Plaats jouw motor op de aanhanger

Onze Eduard aanhangers kunnen uitgerust worden met oprijplaten. Deze bevinden zich in het chassis van de aanhanger zodat je deze altijd in de buurt hebt. Handig om je motor op de aanhanger te plaatsen. Positioneer je motor in het midden van de aanhangwagen. Dit zorgt voor een goede balans en stabiliteit tijdens het transport. Zorg er ook voor dat de motor in de lengterichting van de aanhangwagen staat.

Vervolgens zet je de motor stevig vast in de motorsteun. Maak hem met spanbanden vast, zodat hij niet meer weg kan. Idealiter heeft elke motor 4 spanbanden: 2 vooraan, en 2 achteraan. Er bestaan speciale spanbanden voor motoren, maar met een gewoon exemplaar lukt het doorgaans prima. Wat je ook kiest: stevig opspannen is de boodschap!

Motor vastzetten

Controleer het transport

Voordat je de weg op gaat, controleer je of de motor stevig vastzit en of de aanhangwagen correct is aangekoppeld aan je voertuig. Controleer ook of de verlichting van de aanhangwagen werkt en of de banden voldoende spanning hebben. Zo, je kan veilig de weg op! 

Pro tip: Check na een paar kilometer of alles nog goed vastzit. Spanbanden gaan altijd een beetje zetten na de eerste bewegingen. Daarom kan het zijn dat je deze na een paar kilometer opnieuw wat strakker kan zetten.

Met deze stappen kun je veilig en zonder stress je motor transporteren op een aanhangwagen. Vergeet niet om voorzichtig te zijn en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat je motor veilig en onbeschadigd op zijn bestemming aankomt.