Kipper

Een kipper is de beste oplossing voor het storten van losse lading. Deze kiepbare plateauwagen is bijzonder praktisch en naar wens te personaliseren. Bij Eduard vind je kippers in diverse uitvoeringen. Achterwaartse of driezijdig, geremde of ongeremde kippers. De mogelijkheden zijn eindeloos. Stel nu jouw ideale kipper samen voor iedere klus. 

Personaliseer jouw eigen aanhangwagen

Configurator openen

Vind een dealer bij jou in de buurt

Dealer vinden

Waarom je kiest voor een Eduard

dealer
Dealer netwerk
Altijd een Eduard dealer in de buurt
Trailers
1400+ Kippers
Voor elke klus een geschikte kipper
tailor made
Handgemaakt
Professionele inhouse productie
configurate
Configureer zelf
Altijd naar wens met onze configurator

Driezijdige of achterwaartse kipper 

Wij bieden twee verschillende soorten kippers aan die één duidelijk verschil hebben. De achterwaartse kipper biedt de mogelijkheid om de lading direct aan de achterkant te lossen. Zoek je een aanhanger waarmee je alle mogelijkheden hebt om je lading te vervoeren en je klus uit te voeren? Dan is de driezijdige kipper perfect. De laadvloer van deze aanhangwagen kan maar liefst 3 kanten op kiepen.  

Accessoires voor kipper aanhangwagens

Zijn loofrekken, een voorrek, of opzetborden handig voor jou? Geen probleem. Alle Eduard aanhangwagens kunnen verder naar jouw wensen gepersonaliseerd worden met ons uitgebreid assortiment aan accessoires. 

Accessoires

voor kippers

Loofrekken
Loofrekken
Voorrek
voorrek
Oprijplaten
oprijplaten trailers
Schokdempers
Schokdempers
Neuswiel
Neuswiel
Opzetborden
Opzetborden
Uitzetsteunen
Uitzetsteunen
Huif
Huif kipper

Waarom een Eduard kipper aanhanger?

We bieden de hoogste kwaliteit aanhangwagens die ook voor jouw klus uitkomst bieden. De kippers zijn naar wens te personaliseren en leverbaar in uiteenlopende afmetingen en laadvermogens. Bovendien zijn de kiepbare aanhangwagens ook geschikt als multitransporter voor andere lading.  

Hoe je jouw Eduard kipper ook samenstelt, een paar belangrijke kenmerken hebben alle varianten gemeen. Het chassis is volbad verzinkt en de borden zijn van geanodiseerd aluminium. Beveilig je lading aan de talrijke vastzetpunten. Ga voor een kwalitatieve, sterke aanhanger die aan de strenge eisen van de professionele gebruiker voldoet. Uitmuntende hydrauliek, sterke kokerprofielen en stalen laadvloeren. Bij kippers tot 750 kg is de stalen vloerplaat optioneel.

Wat is een kipper?

Een kipper is een aanhangwagen met een kiepbare laadvloer. Je kunt kiezen voor een kipper die achterwaarts of driezijdig kan kiepen. Zo bieden we een oplossing voor iedere klus. Kippers zijn zeer geschikt voor het verplaatsen van losse lading zoals zand of grind. De kippers van Eduard worden uitgerust met een handpomp of elektrische aansturing van de hydraulische pomp. Dit biedt optimaal gebruiksgemak.

Indien gewenst kun je jouw kipper uitrusten met een stalen vloerplaat voor extra onderhoudsgemak. Hiermee veeg je de laadvloer gemakkelijk schoon na het transport van losse lading. Bij kippers met een laadvermogen 1350 kg is de stalen laadvloer standaard voor extra veiligheid en laadvermogen. 

AFMETING + GEWICHT

Achterwaartse
Driezijdige
Afmeting 750 1350 1500 1800 2000 2500 2700 3000 3500 kg
231x145                
251x145            
256x150      
311x160          
311x180          
Afmeting 2000 2500 2700 3000 3500 kg
311x160    
330x180  

Naar wens configureerbare kippers te koop 

Met onze configurator stel je gemakkelijk jouw kipper samen. Hier kun je de gewenste afmeting doorgeven, het ideale laadvermogen en de kieprichtingen. Ook kun je alle accessoires toevoegen die je nodig hebt. Zo stel je voor een scherpe prijs jouw ideale kipper samen.

Een kipper is geschikt voor uiteenlopende doeleinden. Zo kun je bijvoorbeeld loofrekken toevoegen aan je kipper om het vervoer van blad en tuinafval te vergemakkelijken. Extra hoge opzetborden zijn een goede keuze wanneer je vaak losse ladingen vervoert. Bovendien heb je de mogelijkheid om oprijplaten toe te voegen aan je kipper. Zo kun je de aanhangwagen ook als machinetransporter gebruiken.

Bestel jouw kipper bij Eduard

Met een kipper van Eduard ben je verzekerd van gebruiksgemak, kwaliteit en veiligheid. Wil je advies over de beste kipper voor jouw klus? Onze dealers denken graag met je mee. Op basis van jouw eisen en wensen stellen ze een kipper samen die beantwoordt aan jouw verwachtingen. Inclusief de accessoires die het transport nog makkelijker maken. 

De voordelen van Eduard

Chassis trailer

Verzinkt

Volledig gelast en stalen volbad verzinkt chassis dat elke klus aan kan.

Controls

Comfort

Maak je keuze uit manuele, elektrische of draadloze bediening.

Loofrekken 3OB

Onderhoudsvriendelijk

Vanaf 1350 kg standaard voorzien van een stalen vloerplaat.

Versteviging

Oersterk

Extra versteviging aan het onderframe voor het optimaal kippen van jouw lading.

Assen_Alko

Robuust

Uitsluitend gebruik van A-merk remsystemen en assen. (KNOTT & AL-KO)

tape trailers

Veiligheid

Goed zichtbare reflectietape met ECE104 keurmerk.