Vroeg of laat zal je je motor transporteren. Dat doe je best met een motortrailer: een speciale aanhanger om je motor te vervoeren. Natuurlijk rijden we liever zelf met onze motor, maar soms moet je hem gewoon met een aanhangwagen vervoeren. En bij Eduard kennen we daar alles van. Daarom zetten we je belangrijkste punten op een rij om je motor te vervoeren. We’ve got you covered.

1. Kies de juiste transporter

Om je motor veilig te vervoeren, heb je de juiste aanhanger nodig. Eentje waarin je motor stevig vaststaat. Een multitransporter met motorsteun is de beste oplossing. Bekijk op voorhand hoeveel motoren je wilt vervoeren. Als je graag twee motoren tegelijk transporteert, ga dan voor een aanhanger die dat aankan.

Kies daarna of je een geremde of een ongeremde aanhanger aanschaft.

Vervoer je één motor? Met een ongeremde aanhanger van 260 cm x 156 cm zit je helemaal goed. Ga je verschillende motoren vervoeren? Dan ga je beter voor een geremde aanhanger. Met onze transporter van 506 cm x 200 cm kan je tot 6 motoren vervoeren.

2. Accessoires

Een multitransporter van Eduard is standaard uitgerust met touwhaken aan het chassis. Aan de binnenkant vind je vastzetbeugels, waarmee je perfect je motor kunt vervoeren. Een motorsteun of inrijklem is altijd een goed idee. Er zijn verschillende merken op de markt, kies de beste steun voor je eigen motor(en). Bespreek met je Eduard-dealer wat voor jou de beste optie is.

Bonuspunt: Wanneer je de motorsteun verwijdert, kun je je multitransporter gebruiken als gewone aanhanger.

Maar wat als je verschillende motoren wilt transporteren? Overweeg dan een trailer met multiplex antislip vloerplaat. Zorg voor extra bindogen, zodat je elke motor perfect kan vastmaken.Verder kun je verschillende extra accessoires kiezen. Denk naast motorsteunen aan een huif om je motor te beschermen, een voorrek of een stootdemper. Zo transporteer je je motoren snel en veilig.

Met onze configurator stel je snel en gemakkelijk je perfecte motortransporter samen.

3. Inladen

Bij een Eduard-trailer vind je een oprijplaat onder de laadvloer. Daarmee rij je gemakkelijk de trailer op. Als je er een motorsteun inzet, staat je motor meteen stabiel in de aanhanger.

Pro tip: Kies je voor een smalle aanhanger? Dan kun je er gewoon langs op lopen. Bij een bredere aanhanger, loop je via de oprijplaat langs je motor omhoog. Zorg dat je oprijplaat breed genoeg is voor de motor en jezelf.

Vervolgens zet je de motor stevig vast in de motorsteun. Maak hem met spanbanden vast, zodat hij niet meer weg kan. Idealiter heeft elke motor 4 spanbanden: 2 vooraan, en 2 achteraan.

Er bestaan speciale spanbanden voor motoren, maar met een gewoon exemplaar lukt het doorgaans prima. Wat je ook kiest: stevig opspannen is de boodschap!

Hook it up

Ben je een motorcrosser bent die elk weekend naar een andere wedstrijd moet? Of ga je met de motor op vakantie? Met een motortransporter vervoer je je motor op een handige en veilige manier.

Bekijk op voorhand wat je precies nodig hebt. En let goed op bij het laden van de trailer. Zo kom je veilig op je bestemming.