De beste verhuistips voor verhuizen met aanhanger

Staat er een verhuizing op de planning en wil je spullen vervoeren met behulp van een aanhanger? Dan zijn er een aantal adviezen om op te letten. Met onderstaande tips breng je die verhuizing met behulp van een aanhangwagen tot een goed eind!  

Zorg voor voldoende beschermingsmateriaal 

Zo snel mogelijk alles op de aanhanger laden zorgt ervoor dat je sneller klaar bent met de verhuisklus. Je spullen zullen er echter niet altijd even blij mee zijn. Wie slim gaat verhuizen die houdt rekening met mogelijke beschadigingen. Zorg daarom ten eerste voor voldoende beschermingsmaterialen, zodat je alle spullen afzonderlijk goed kunt aankleden met dekens en/of bubbeltjesplastic. 

Rijd liever wat vaker op en neer 

Als aanvulling op de vorige tip: een aanhangwagen volladen met zoveel mogelijk spullen in één keer klinkt tijd technisch gezien absoluut aantrekkelijk. Maar die kast met uitpuilende handvaten of de poten van je bed kunnen er zomaar voor zorgen dat meubelen elkaar gaan beschadigen, hoe goed je ook afdekt. En je wilt natuurlijk ook niet dat tijdens het rijden die lades ineens uit de kast vallen. Vooral als het aankomt op grote meubelen is het daarom aan te raden om wat vaker op en neer te rijden om beschadiging te voorkomen. 

Zorg dat er niets kan schuiven of van de aanhanger kan vallen 

Dozen die de lucht invliegen als je over een drempel gaat, lampen die bijna kapot klappen wanneer je aanrijdt bij een stoplicht of spullen die compleet van de aanhanger verdwijnen als je een scherpe bocht doorrijdt. Dat zijn uiteraard zaken die je wilt voorkomen. Zorg dus dat alles stabiel op de aanhanger ligt en vul – waar nodig – gaten op met dekens.  

Wist je dat een net over de aanhanger verplicht is wanneer je losse lading (zoals dozen) vervoert. Alles wat niet vast te zetten is met spanbanden vereist een net, maar overigens is zo’n net of bescherming eigenlijk altijd wel aan te raden. Bereid jezelf alvast voor met een compleet dekkend beschermzeil indien er regen voorspeld is. 

Vlakzeil

Regel transporthulp en genoeg menskracht 

Een transporthulp is een soort klein wagentje op wieltjes waarmee je grote meubelen eenvoudig van binnen naar buiten kunt vervoeren. Daarnaast komt men power (of girl power!) goed van pas om zwaar sjouwwerk te verrichten, bijvoorbeeld wanneer er iets op de aanhangwagen getild moet worden. Bedenk trouwens al van te voren wat je wilt gaan vervoeren in welke volgorde, want dat zorgt ervoor dat je tijdens de verhuizing efficiënter te werk kunt gaan. Zo voorkom je discussie op het moment zelf, alsook tijdsverlies. 

Aanhanger voor verhuizing kopen 

Heb je nog geen aanhanger? Dan kun je er uiteraard ook een (bij vrienden) lenen of huren. Daarnaast kun je een grotere vrachtwagen huren of zelfs een verhuisbedrijf inschakelen. Maar misschien was je toch al op zoek naar een eigen aanhangwagen omdat je van plan bent die in de toekomst te gebruiken? In dat geval koop je nu alvast je aanhanger voor de verhuizing. We hebben vast 3 verhuisaanhangers voor je op een rijtje gezet voor een vlekkeloze verhuizing. Toch niet gevonden wat je zocht? Stel dan jouw aanhanger zelf naar wens samen of vind een aanhanger dealer bij jou in de buurt.