Met deze plateauwagen 200x145cm enkelasser ongeremd ben je voorzien van een handige aanhanger met een laadvermogen tot 750 kg. Dit is de ideale aanhanger voor klein transport van lichte lading. Denk bijvoorbeeld aan het vervoeren van tuinafval, huisraad of ander licht materiaal. Omdat de aanhanger zelf niet bijzonder zwaar is, houd je ruim voldoende netto laadvermogen over voor alledaagse klussen. Houd hierbij wel altijd rekening met het trekvermogen van je auto voor ongeremde aanhangers. 

Dit type plateauwagen mag je met een rijbewijs B trekken en hoeft niet apart geregistreerd te worden. Met een wit nummerbord dat gelijk is aan dat van het trekkende voertuig mag je de weg op.

Het voordeel van een plateauwagen

Al onze aanhangers zijn plateauwagens. Dit houdt in dat, in tegelstelling tot bakwagens, de wielen onder de laadvloer staan. Dat verschil maakt een plateauwagen een stuk veelzijdiger dan de bakwagen. Je navigeert smalle straten met gemak en je kunt de totale breedte van de laadvloer benutten. Ook de wegligging is een stuk aangenamer.

Onze plateauwagens zijn standaard uitgerust met talrijke vastzetpunten, afklapbare en afneembare bordwanden en een multiplex-vloerplaat met antisliplaag uit één stuk. Indien gewenst kun je er bovendien voor kiezen om oprijplaten toe te voegen aan je plateauwagen. Hiermee wordt het laden en lossen nog eenvoudiger.

Alle mogelijkheden van een plateau aanhanger

Onze plateau aanhangwagens bouwen we voor je, precies zoals je deze nodig hebt. Eduard plateauwagens zijn verkrijgbaar als enkel- en tandem- of drieasser, geremd of ongeremd, in meer dan 20 verschillende afmetingen, tot 6 meter lang, in diverse laadvermogens, van 750 kg tot 3500 kg en in 3 laadvloerhoogtes.

Eduard Plateauwagens
Plateau aanhanger