Achterwaartse Kipper - enkelasser geremd - 1800kg

Met een achterwaartse kipper beschik je over een plateauwagen met kiepbare laadvloer. Deze geremde enkelas kippers in de afmeting 256x150 cm zijn zeer geschikt voor het transport van losse lading zoals zand, grind of groenafval. Het lossen van deze lading wordt namelijk kinderlijk eenvoudig dankzij de kiepbare laadvloer. Je hoeft enkel met de handpomp het hydraulische kiepsysteem in werking te stellen waardoor de losse lading uit de laadruimte glijdt.

Deze achterwaartse kipper met een laadvermogen van 1800 kg is voorzien van vastzetbeugels in de laadvloer en touwhaken aan het chassis. Wil je extra gebruiksgemak en veiligheid? Kies dan voor een stalen vloerplaat en voeg ook een neuswiel toe. Hierdoor blijft je kipper horizontaal staan wanneer je deze ontkoppeld.

Wist je dat we onze kippers met een laadvermogen van 1.000 kg of meer standaard voorzien van een stalen vloerplaat?

Achterwaartse kieprichting

Deze kipper kan enkel achterwaarts kiepen waardoor lading alleen aan de achterkant van de aanhanger gelost kan worden. Zoek je een kipper met twee- of zelfs driezijdige kieprichting? Ook die kunnen we leveren. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je lading op specifieke en moeilijk te bereiken plekken moet lossen.

Met een achterwaartse kipper kun je overigens wel gewoon alle kanten op. Het enkelassige frame en de bescheiden afmeting van deze uitvoering zorgen voor hoge mobiliteit van de aanhanger. Wanneer je echter voor een groter model kiest met een hoger laadvermogen kan het verstandig zijn om voor meer kieprichtingen te kiezen.

Accessoires en meer

Gebruik je jouw kipper voor specifieke doeleinden? Kies er dan voor om accessoires toe te voegen die dit gemakkelijker maken. Zo zijn loofrekken bijvoorbeeld ideaal voor professionele hoveniers en verhoogde opzetborden ideaal voor het vervoeren van grote hoeveelheden zand of grind. Stel dus je kipper samen zoals jij dat wil.

Alle mogelijkheden van een kipper

De kippers van Eduard hebben een laadvermogen tussen de 750 kg en 3500 kg en zijn leverbaar tot een lengte van 330 centimeter. Hiermee bieden we jou de mogelijkheid om een kipper samen te stellen die geschikt is voor alle doeleinden. Meer weten over de verschillende mogelijkheden van onze kippers? Lees hier verder!

Eduard Kippers
Driezijdige kipper