Je hebt je aanhanger, plateauwagen of transporter nu al een half jaartje gebruikt. Dus nu is het perfecte moment om je trouwe trailer weer even te inspecteren. Maar vooral ook om ‘m eens lekker te verwennen met wat verse olie of vet. Want dat verdient ‘ie!

Controleer de banden & wielen

Zijn de profielen nog diep genoeg? Zitten er scheuren in? En hebben de velgen misschien beschadigingen opgelopen? Repareer of vervang banden en wielen waar nodig en je kunt zo weer de weg op.

Bevestigingsschroeven, sjorpunten & touwhaken

Niemand wordt blij van een rammelende aanhanger. Jij niet en je aanhangwagen niet. Check daarom eens of de bevestigingsschroeven en nagelverbindingen nog goed zijn. Draai aan of vervang door schroefverbindingen als ze los zitten.

Lekker in de olie

Smeer de bewegende onderdelen van je trailer eens lekker in met smeermiddel of olie. Dat houdt piepen en kraken tegen, maar voorkomt vooral slijtage door wrijving. Dus haal die oude poetsdoek maar tevoorschijn!

Neuswiel & uitzetsteunen smeren

Het neuswiel zorgt ervoor dat je je aanhanger makkelijker kunt manoeuvreren als je ‘m nog niet aangekoppeld hebt en uitzetsteunen bieden ondersteuning bij het laden lossen. Een paar druppeltjes olie houdt ze in optimale conditie!

Lier invetten

Een lier gebruik je om een auto op je aanhangwagen te takelen. Extra belangrijk dus dat die lier goed werkt. Door de tandkrans, het schroefdraad bij de kruk en de keerrol in te vetten trek je in no time die zware lading weer soepel op je aanhanger.

Detailfoto lier

Bovenbouw & laadvloer checken

Borden, relingen of een huifstellage geïnstalleerd? Controleer dan of alles nog stevig vast zit en functioneert zoals het zou moeten doen. En als je dan toch op je aanhanger staat, check dan ook de laadvloer. Die kan misschien wel wat olie of beits gebruiken!
 

Hook it up!

Zo. Je aanhanger loopt weer zo soepel als een jong wijntje. We raden je aan om deze handelingen elke 5000 km te herhalen. Of in ieder geval 1x per 6 maanden. Dat scheelt straks weer bij de keuring.

PS. Heb je onze blogs al wel eens gelezen? Daar vind je nog veel meer praktische tips en adviezen!