Kleine reminder van ons: je aanhanger heeft misschien wel een check nodig! Het is namelijk aan te raden om na de eerste 2000 km (of iedere 3 maanden) o.a. de bandenspanning, reminstallatie en verlichting te controleren. Zo doe je dat gewoon zelf.

Controleer de bandenspanning

Bekijk jouw ideale bandenspanning op je band of op de sticker met richtlijnen (zit op je aanhanger). Stel een bandenpomp in op de juist spanning, sluit ‘m aan en laat de pomp vervolgens lekker z’n werk doen.

Driedubbel besparen

Met de juiste bandenspanning heb je minder kans op slingeren of een klapband. Bovendien rijd je zo een stuk zuiniger én gaan je banden langer mee. Goed voor het milieu, nog beter voor je portemonnee.

Smeer je hydraulisch systeem

En dan hebben we het over de aansluit- en lagerpunten van de cilinder. Die zijn inmiddels vast een beetje vies geworden en/of kunnen wel wat olie gebruiken. Een vochtige doek en wat smeervet is all you need.

Take a break

Neem even een momentje om de reminstallatie te controleren. En dat is heel simpel: check of de handrem werkt en ga een stukje rijden om de hele installatie te testen. Stop langzaam, snel en doe eventueel een hellingproef.

Check je lampen (en stickers)

Ja, je Eduard aanhanger mag gezien worden! Letterlijk. Dus daarom doe je er goed aan om te kijken of je verlichting nog werkt. Dit is trouwens ook een goed moment om onleesbare borden en waarschuwingsstickers te vervangen als dat nodig is. Check hier de regels voor verlichting en reflectoren.

Oeps!

Iets tegengekomen wat gefixt moet worden? Handige Harry’s doen dat gewoon zelf. En iets minder handige Harry’s ook. In de digitale handleiding van je trailer leggen we je namelijk stap voor stap uit hoe je de meest voorkomende problemen oplost.
 

Find out more

Meer weten over controles, onderhoud en servicebeurten? Heb je zelf twee linkerhanden? Vraag dan of je buurman even meekijkt. Of nog beter: neem contact op met je dealer. Ondertussen check je gewoon onze blogs en video’s. Daar vind je tips, tricks en een heleboel andere handige informatie.