Zo. Je eerste paar kilometers zitten erop. Hoog tijd om te checken of je Eduard aanhanger nog net zo fris is als toen je ‘m kocht. Dit is wat je moet doen om je aanhangwagen in optimale conditie te houden en veilig de weg op te gaan.

Verlichting, reflectoren & stickers

Zijn de reflectoren niet beschadigd? En doen je achterlichten, stoplichten en richtingaanwijzers het eigenlijk nog goed? Even snel checken en doorrrrr.

Bovenbouw

Heb je borden, reling of een huifdoek op je trailer? Controleer dan vooraf of alles goed vastzit. En als je dan toch bezig bent, neem dan ook meteen alle sluitingen even mee.

Accu opgeladen?

Niks zo vervelend als uren langs de kant te moeten wachten op de wegenwacht omdat je accu leeg blijkt te zijn. Het kan dus geen kwaad om voordat je wegrijdt nog even de accu te checken ... en op te laden.

Iedere 500 km: wielbouten checken!

Hoe goed ze ook vastgedraaid zijn, je wielbouten kunnen per ongeluk lostrillen. Zeker als je op veel op slecht wegdek rijdt. Ga daarom iedere 500 km (of 1x per maand) na of je wielbouten nog goed vastzitten.

Voor iedereen met een hydraulische installatie

Heb je een aanhanger met een hydraulische installatie? Controleer dan het oliepeil, check de slangen op scheurtjes en test het systeem voordat je de auto in stapt. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Lange reis?

Check dan ook zeker je bandenspanning en zorg ervoor dat je je lading goed in je aanhangwagen hebt liggen: gecentreerd, met zware spullen boven de assen en goed vastgemaakt zodat er niks kan gaan schuiven. In dit artikel leggen we je uit hoe je controleert of je banden de juiste spanning hebben.

Meer weten

Meer weten over het onderhoud van je aanhanger? Je vindt alles in de handleiding die je kunt downloaden als je je aanhanger registreert. Of je checkt natuurlijk onze blogs en video’s. Daar vind je tips, tricks en een heleboel andere handige informatie.