Zoek je een enkelassige aanhangwagen voor jouw klus? De enkelasser aanhangers van Eduard zijn stuk voor stuk van hoge kwaliteit en voldoen aan alle veiligheidseisen. Bovendien bieden we je de mogelijkheid om de enkelasser aanhangwagen zelf samen te stellen naar jouw wensen. Dit betekent dat je zowel het laadvermogen, de afmeting, accessoires en uitvoering naar wens kunt bepalen. Zo ga je vertrouwd de weg op en ben je verzekerd van een betrouwbare oplossing voor jouw klus.

Plateauwagen enkelasser

De aanhanger enkelasser van Eduard zijn enkelassige plateauwagens. Dit houdt in dat de wielen van de aanhanger onder de laadvloer staan. Dit zorgt voor een verhoogd laadvermogen, optimaal gebruik van de laadvloer en betere mobiliteit.

Aanhanger Enkelasser

Personaliseer jouw eigen aanhangwagen

Configurator openen

Vind een dealer bij jou in de buurt

Dealer vinden

Wat is een enkelasser aanhanger?

Een enkelassige aanhangwagen is een aanhanger met één as waar aan iedere kant één wiel is bevestigd. Een enkelasser heeft dus twee wielen in totaal, in tegenstelling tot tandemasser aanhangwagens. Tandemassers hebben namelijk twee assen en vier wielen in totaal. Vanwege de enkele as en de twee wielen kan een enkelassige aanhanger niet horizontaal blijven staan zonder neuswiel of koppeling aan het trekkende voertuig. De wagen kiept namelijk wanneer er slechts twee wielen zijn. Afhankelijk van de klus kan dit gunstig zijn of juist niet.

Bij een enkelasser aanhanger kun je kiezen tussen een geremde enkelasser en een ongeremde enkelasser. Een ongeremde enkelasser aanhanger mag beladen worden tot een gewicht van 750 kilogram. Het trekkende voertuig zorgt er bij een ongeremde aanhanger voor dat ook de aanhangwagen afremt zodra het voertuig remt. Er wordt op die momenten wel negatieve druk uitgeoefend op de dissel, waardoor het trekkende voertuig een voorwaartse kracht ervaart. Tot een massa van 750 kg kan dit geen kwaad.

Wil je een enkelasser aanhangwagen met een hoger laadvermogen? Kies dan voor een geremde enkelasser. Dit type aanhangwagen is voorzien van een oplooprem waardoor de aanhangwagen zelf afremt zodra er negatieve druk wordt uitgeoefend op de dissel.

Stel zelf je enkelasser aanhanger samen

Bij Eduard kun je jouw nieuwe enkelasser aanhanger volledig zelf samenstellen. Zo leveren we enkelassers in de volgende vormen: kipper, autotransporter, motortransporter of gewone plateauwagen. Op die manier bieden we een oplossing voor ieder transport.

Met de handige configurator op onze website geef je gemakkelijk je voorkeuren door en bereken je direct de prijs van jouw enkelassige aanhangwagen. Kies de gewenste uitvoering, de afmeting en het laadvermogen en voeg eventueel accessoires toe zoals loofrekken of verhoogde opzetborden. Je kunt direct de prijs inzien en weet daarom precies waar je aan toe bent.

Aanhanger enkelasser bestellen bij Eduard

Is een enkelasser aanhanger de beste keuze voor jou? Stel dan snel jouw aanhanger samen en plaats je bestelling bij Eduard. Wil je liever meer informatie inwinnen over onze enkelassige aanhangwagens? Je kunt altijd terecht bij één van onze gerenommeerde dealers bij jou in de buurt. We zorgen ervoor dat je precies de aanhanger ontvangt die je zoekt.